OM MIG

Hej! Jag är Jolina och är 22 år gammal. Jag bor tillsammans med min familj i Svenljunga, Västra Götaland. Min familj består av min första kärlek Pontus och vår dotter Lexi som föddes våren 2021. 

Jag flyttade hemifrån när jag nyss fyllt 17 år för att bo tillsammans med Pontus i en liten lägenhet. Idag har vi bott i vårt hus sedan November 2020 och jag stormtrivs som den unga vuxna jag är. I hela min uppväxt har jag behövt ta eget ansvar och det har verkligen speglat hur jag är som person idag. Bland annat så jag fick logiken och besattheten kring organisering. Förutom organisering så är jag intresserad av teknik och läste Informations och -Medieteknik på gymnsiet = programmering och webbutveckling. Under gymnsietiden fick jag även chansen att prova på entreprenörskap. Mitt intresse för entreprenörskap och organisering växte ännu mer under mammaledigheten och ur detta kom detta företag. 

MER OM FÖRETAGET

Intresset för organisering har jag inte alltid sett som just ett intresse utan mer som en självklarhet. För mig har det alltid varit självklart att böckerna antigen ska stå i bokstavsordning, nummerordning, storleksordning eller färgkordinerat. Det har alltid varit naturligt och logiskt för mig att förstå begreppet ordning och reda. Så här ser jag på precis allting och tänker även på hur jag kan förvara något så det exempelvis är enkelt att ta fram, det ska vara lätt att se vad som förvaras, om det är bäst med hyllor eller lådor, om lådor vilka lådor passar bäst till just detta användningsområde och så vidare... 


Varför starta ett organiseringsföretag?

Branschen som personlig organisatör/organiseringskonsult är framförallt stor i USA där det kallas för  "Professional Organizing". I Sverige finns det några företag som specialiserar sig på just organisering. Vissa kombinerar även det med inredning på olika plan. 


Sverige skulle jag säga är i uppstarten av denna bransch och därför satsar jag nu allt eftersom jag vill vara en del av detta. Jag startar framförallt detta företag eftersom jag ser en möjlighet för mig själv att arbeta med det jag tycker om och någonting som jag vet kommer göra skillnad hos andra. 


Sedan har miljön också spelat en stor roll i varför jag tycker det är så viktigt med organisering. Genom detta jobb ser vi tydligt vad som kan återvinnas och få nytt liv hos någon annan som en själv tröttnat på eller har en extra över. Jag själv överväger fler och fler gånger att handla begagnat och för varje gång har jag blivit lika glad som om jag skulle köpt nytt. Det kändes skönt både i plånboken och i hjärtat för miljöns skull.

Gammalt för dig kan vara nytt för mig.


Det som kanske är det mest betydelsefulla med detta yrke är när arbetet är gjort och vi bara kan få leva med hur rensat och ordnat det är. Någonting som inte kommer att förbises är den harmonin som skapas av att ha en rimlig mängd med saker, som dessutom har varsin plats. Vi vet alltid var sakerna är och vart dem ska läggas tillbaka = mycket mindre vardagligt stök. Jag vill lämna mina kunder med en luftig, organiserad och även en känsla av kontroll. Låter det som någonting du behöver? 

Kontakta mig HÄR via mail eller HÄR via telefon.


Som medlem i SBPO följer jag de etiska riktlinjer branschföreningen står för, som bland annat innebär att jag garanterar en icke-dömande attityd och 100% konfidentialitet.

 

För mer information är du välkommen att besöka www.SBPO.se/etiska-riktlinjer där du kan läsa mer om de etiska riktlinjerna.

Jolina har synts i media, det kan du läsa mer om här:

Borås Tidning 13 Februari 2023

"Jolina, 22, startar eget i trendande bransch"

Radio P4 Sjuhärad 16 Februari 2023

"Proffssorteraren tipsar: Så får du ordning på stöket"

Borås Tidning 13 Februari 2023

"Jolina, 22, startar eget i trendande bransch"

"– Jag samlade på pennor, papper och suddgummin när jag var liten, allt sånt som har med kontor och pyssel att göra. Men jag upptäckte senare att jag inte använde sakerna, utan att jag bara gillade att ha ordning, papper för sig, att pennorna låg i färgordning och så vidare, berättar Jolina Spector när hon ska förklara sitt val av yrke."

Länk till artikeln HÄR

Radio P4 Sjuhärad 16 Februari 2023

"Proffssorteraren tipsar: Så får du ordning på stöket"

Länk till korta versionen HÄR

Länk till liveversionen HÄR där min del startar på 2h 45 minuter